Valentin- napi csokimámor ötletek

csoki4jpg

Közeleg a szerelmesek ünnepe. Kiábrándítóan antiromantikus vagyok, ha bevallom, hogy engem soha nem hozott nagy lázba ez az ünnep? Mármint nem bánom, édes és kedves dolog a szerelmünket ünnepelni, de hogy napokig készüljek rá, ajándékot vegyek, akár lakást díszítsek, az nem fordul elő. Virágot sem várok Férjtől, mert amúgy virágot én szinte sosem várok. Sokáig azt hittem, hogy hiányzik belőlem a nőiesség valamely kis része, de sosem tudtam különösebben elérzékenyülni  a csokor virágok láttán, sőt egy kicsit mindig sajnálom az egészet. Sajnálom, hogy levágták a helyéről, és szegény virág a vázámban kell kinyiffanjon. Sajnálom, hogy annyi pénzt költött rá az ajándékozó, és még azt is sajnálom, hogy amikor elhervad az egész kukát elfoglalja.  A virág a természetben szép számomra, akárcsak a fenyőfa. Másrészt anno a házasságra készülve elolvastuk férjjel Gary Chapman Egymásra hangolva c. könyvét, ami után bizonyossá vált számomra, hogy az ajándékozás nem a szeretetnyelvem. Boldogan és elégedetten leélném az életem tárgyi meglepetések nélkül is. Végre megértettem, hogy miért nem akadok ki, ha nem kapok virágot a páromtól, mint sok más nőtársam. Szerencsére férj szeretetnyelve sem az ajándékozás, így ebből sosem volt még konfliktusunk. Ezen a Valentin -napon mégis szeretnék valamivel készülni, de Férjre gondolván rájöttem, hogy egy szeretetnyelvet kihagyott Chapman a könyvéből: a csokievést. Arra gondoltam, ha szívecskés szerelmes idézetes ajándékot kreálnék, azon jót mosolyogna, majd félrerakná, és soha többet rá sem nézne. Arra lenne jó, hogy én mutogassam mindenkinek, hogy milyen kreatív dolgot készítettem férjnek 2015 Valentin-napján. Amit viszont biztosan díjazna, és el soha nem feledne, ha valami FERGETEGES CSOKIMÁMORRAL árasztanám el! Keresgélve egyre ínycsiklandóbb ötletekre bukkantam. Dönteni még nem sikerült, de meg kell osszam ezeket a csodás csokicsodákat a blogomon,  mert már a nézegetésüktől is boldog leszek!

♥♥♥Gondoltam készíthetnék csokis aprósüteményeket. Olyan kis takarosak!

saint-valentinecs-sweet-01-c-01

Strawberries

valentin édes

 

♥♥♥Vagy nem aprózom el, hanem egy CSUPASZÍVcsokitorták gyártok. Erre őszintén szólva reálisabb esélyt látok, hogy sikerül:-)

Valentine_Conversation_Cake-2T

 

(persze az enyém majd így néz ki:-)))

csokitorta

 

♥♥♥Ha pedig ennél is biztosabbra szeretnék menni, akkor epret mártogatok csokiba. Ez olyan szexi és romantikus, már csak egy pezsgő kell és hmmm…:-)

 

csoki+eper

eper csoki

 

♥♥♥Vagy  egyszerűen megolvasztom a csokit, szelek fel gyümölcsöket, beszerzek kekszeket vagy fagyit, és együtt melengetjük az olvadozó csokoládét, akárcsak a szerelmünket az illatozó fondu felett.:-) 

FONDUE9

chocolate-fondue

Leave a Reply