Decemberi kihívás: a család

PicMonkey Collage

Decemberi és egyben utolsó kihívásomhoz érkeztem el a boldogságtervemben. A családom nélkül nem léteznék, nélkülük nem lennék az, aki vagyok. Hiszem és elfogadom, hogy nekem ebben a családba kellett megszületnem, a szüleimet kellett kiválasztanom édesanyámnak és édesapámnak, és hogy ők, a testvéreim és a többi rokonom, azok a családtagok számomra, akik hatására teljesedni tudok, és beválni az életben, általuk tudom megtalálni és beteljesíteni az életfeladataim. Decemberi kihívás: a család. 

Nem is  maradhatott volna szebb befejező témám az utolsó hónapra, mint a család. Cseppet sem könnyű és szokványos családból jövök, családtagjaimmal nagyon sok életfeladatot oldottunk már meg együtt és külön-külön is. Néha talán egyszerűbben is tűnik kizárni a zűrős családi hátteret a boldogsághoz vezető úton. Eléggé idősnek kellett már lennem ahhoz, hogy felismerjem, hogy a kizárásnak semmi értelme. Sokkal inkább vagyok híve annak, hogy a családi történésekkel szembe kell nézni, ki kell bontani, meg kell érteni és el kell fogadni. Legfőképp pedig szeretni kell, megbocsátani és olykor elengedni. Nekem ezen a három területen akadnak még tennivalóim. Ezért került bele a téma a boldogságtervembe.

A Jóga a várandósságért csoportban egy alkalommal a család témáról beszélgettünk a csoporttársaimmal. Az oktatónk meglátása szerint nem úgy kell várnunk egy gyermekre, hogy az Ő érkezéséhez igazítjuk a családi életünket. Nekünk már ketten is egy kész családot kell alkotnunk a magunk szokásaival és értékrendjével, és akkor abba meg fog érkezni egy harmadik fél is. Mi eddig minden karácsonyt a szüleinknél töltöttünk, mert úgy gondoltuk, hogy amíg nincsen gyerekünk addig nem karácsonyozunk kettesben. Család mégiscsak akkor leszünk, ha már gyermekünk is lesz. Eddig még karácsonyfánk sem volt soha. Ebben az évben úgy döntöttünk Szabival, nem várunk tovább, hanem alkotunk egy családot kettesben és megtanuljuk így szeretni a családunkat. Fát díszítünk, finom ételeket eszünk, kiválasztjuk, hogy mi legyen a mi ünnepi díszünk zenénk, színünk. Éppen ezért nagy izgalommal tölt el majd ez a várakozás. Én az a nő leszek ezen az ünnepen, aki a harmóniát, a melegséget és a szépséget teremti meg a mi első szeretet ünnepünkön. Igazán szép szerepeket kapunk mi nők az életben.

Ebben a hónapban írok majd…

A családunk szerepéről az életünkben, a generációs hatásokról, karmáról, családfáról

A megbocsátásról, elfogadásról és elengedésről

A szeretetről és az ünnepről.

Köszönöm, ha olvasol a boldogságtervem utolsó hónapjában is, és ezzel segítesz az én ünnepemet szebbé tenni. Szívesen várok minden ötletet és tanácsot azzal kapcsolatban, hogy Ti hogyan éltétek meg az első közös karácsonyt a párotokkal, a legkedvesebb szokásaitokról. Továbbá keresek még saját készítésű karácsonyfadísz ötleteket, illetve karácsonyfát is, karácsonyi menühöz egészséges megvalósítási tippeket :-). Kívánok kellemes várakozással és szeretettel teli decembert!

Gabi 

Leave a Reply