Változatos saláták

madarlattaSzerencsére egyre több és színesebb zöldség, gyümölcs kapható a piacon. Már nincsen kifogás, hogy nem tudok salátát enni, mert nincsen hozzá alapanyag, vagy túl drága. Amúgy is időszerű volt a salátatudományom felfrissítése, hiszen, ez a hónap az egészségről szól!!! Érdemes ezekkel az alapanyagokkal is úgy tenni, mint az egészséges nasikkal: Legyenek otthon! Ha a hűtőbe kukkantva salátalevelet, paradicsomot és olajbogyót találunk, akkor nem valószínű, hogy cukorszirupos nutellatortát fogunk készíteni!:-)

Saláta alapanyagok, melyeket beszereztem ebben a hónapban salátamerénylet elkövetésre:

  •  koktélparadicsom,
  • mosott és zacskós salátakeverékek a fáradt esetre,
  • friss fej saláta a pihentebb napokra,
  • madársaláta, bébispenót,
  • rukkola, káposzta répa,
  • cékla, paprika, zöldhagyma, feta,
  • olivabogyó, tonhal, túró,
  • pirított hagyma, kruton, fenyőmag

A képen látható saláta például egy villámkészítés során készült, és mégsem a megszokott ízvilág. Aznap a piacon bukkantam a madársalátára. Isteni finom, zsenge, máskor is lecsapok majd rá. Csak kis koktélparadicsomok, pár kocka feta, olivaolaj és almaecet került rá, és már ehettem is.

Amúgy március 15-én ettem, és közben arra gondoltam, hogy a piros-fehér-zöld milyen jó választás volt tőlünk magyaroktól. Ez a saláta olyan szép ezektől a színektől. Így ünnepel az egészséges magyar lány!:-)

Ha ezek az alapanyagok várnak rám, akkor akármilyen fáradt vagyok biztos, hogy gyorsan tudok egészséges vacsorát varázsolni.

 

Leave a Reply