Polcról polcra

housecleanerlondon-header31Már alig várom, hogy elkezdjem a teraszfelújítást vagy az újrahasznosított bútorgyártást (mert bizony ez is tervben) ebben a hónapban. Sajnos rá kellett jönnöm, hogy nem fog ez menni egy nagyobb rendrakás nélkül. Megfigyeléseim szerint háromhavonta érdemes egy nagytakarítás- szelektálást és pakolást rendezni. Úgy tudtam felmérni a teendőket a tervhez, hogy végig vonultam a lakás minden szegletén, és kritikus szemmel elemeztem őket. Polcról polcra.  A következő lista szerint:

Rendrakás. Szükségét élvezi-e a hely egy rendrakásnak, takarításnak. A válasz többségben: IGEN!!! Megcsinálja-e valaki helyettem? – Neeeem!:-)

Szelektálás. Kell-e szelektálni? Túl sok dolog felhalmozódott? Látszatra sok nem odaillő tárgy lakozik rajta, benne stb?

Felesleges dolgok. Biztos, hogy minden ami ott van, az kell is? Van az ott lévőknek funkciójuk? Hiányoznának, ha nem lennének? Az elmúlt egy évben használtam, nézegettem?

Zsúfoltság mentesítés. Jobban nézne ki, ha nem kevesebb dolog lenne ott?? Mindig mindent leverek, ha odanyúlok?

Színcsere. Szeretem a színét? Hogyan lehetne egyszerűen megváltoztatni?

Átalakítás. Egy kis változtatással jobban tetszene? Van olyan mód, amivel át tudnám alakítani?

Új dolgok? Elfér-e még új tárgy ott? Mi illik oda? Van-e valami, amire rég vágyom? El tudom-e készíteni pl. újrahasznosítással? 

FACEBOOKON MENYASZÖRP ITT🙂

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply