Ötletes tojásdekorációk

koromlakk tojasIdén szerettem volna különlegesen egyedi dolgot készíteni húsvétra. A hobbiboltban kutakodás után azon gondolkodtam, hogy az embernek tényleg boldogságot okoz, ha saját kezűleg állít elő valamit? Nem lennék boldogabb, ha vennék kész dekorációt,  és azt tenném ki az asztalra? Biztosan van időm és kedvem arra, hogy piszkoljak és festegessek tojásokat?Nem sokáig gondolkoztam a dolgon. Eszembe jutott a karácsonyi angyalkám,  vagy a tavalyi adventi koszorúm, amit  gyerekekkel készítettem. Olyan sokáig nagy örömmel töltött el, amikor csak ránéztem. A készítés lenyugtat, és festegetés közben ünnepi hangulatba öltözöm. Hiszen így nőttem fel, erre neveltek, kell a készülés az ünnepre, mert ettől leszünk rá készen. Az ünnep pedig kell a lelkünknek.

Ezek után azt döntöttem el, hogy újrahasznosított ötletet fogok kipróbálni. Sok-sok ötletet gyűjtöttem, amiből nálam egy lett a nyerő, ami nagyon jól sikerült. Máris mutatom.

u_275

 

1. Gyertyatartó tojásból.

Kicsit olyan a hatás, mintha a karácsonyt és a húsvétot együtt tartanánk, de valójában a gyertyák este mindig ünnepi hangulatot okoznak. Ilyet a sütés után megmaradt tojásokból gyorsan elő tudunk állítani. Arra kell ügyelni, hogy a tojásokat ne a felénél törjük fel, hanem kicsit feljebb. Alapos öblítés után mehetnek bele a gyertyák.

easter-home-decoration-ideas11

decorate-with-easter-eggs

 

2. Virágoskert tojásból

Gyönyörűen mutat. sajnos nem lehet tartós, de ünnepi díszítésnek kitűnő. Nálunk ez most elmarad valószínű, de ha megcsinálnám pont ilyen halovány rózsaszínre festeném a tojásokat.eggsedum_zps1e3599d9Click-pic-for-22-Spring-Container-Gardening-Ideas-DIY-Shamrock-Easter-Egg-Planters-DIY-Garden-Planters-Ideas

3. Fűszerkert tojásból

Az előző ötlet testvérkéje, csak itt fűszernövényeket lehet tojáshéjba ültetni. Nekem ilyenem hamarosan biztosan lesz! 🙂

images (1)4. Hagyományos tojásfestés

Persze a hímes tojások szépek mindenképpen. Mégis valami különlegesre vágytam , és kékre. Mostanság a pasztellkék a kedvencem, különösen lakásdekorációban. Valamint egy dolgot nem szeretek, a hímes tojásokat megenni. Hogy az újrahasznosítás is meglegyen, régi körömlakkjaimat hívtam segítségül. Így készült el a remekművem. Nagyon egyszerű módszert használtam és biztos vele a siker.

koromlakk tojas

5. Tojásfestés körömlakkal, marble technikával:

Még műkörmös koromban (jesszus olyan is volt??) próbáltam ki ezt a módszert. Akkoriban körmöket díszítettem így. A tojásokkal sokkal könnyebb dolgom volt.

Kell hozzá:

  • tojás, ami lehet igazi vagy mű (én hungarocell tojásokat vettem)
  • körömlakkok
  • egy tálban langyos víz
  • fogpiszkáló

Elkészítés: 

A langyos vízbe körömlakkot folyattam. Lassan és nem egy helyre, hanem köröket rajzolva vele a víz felszínére. Miután minden színből tettem bele, egy fogpiszkáló segítségével egymásba folyattam a színeket határozott, körkörös mozdulatokkal. A fogpiszkáló éppen hogy hozzáérjen a körömlakkhoz, mert különben felszedi azt. A tojásokat félig belemártottam, majd tartóba tettem. Miután megszáradtak (kb.15 perc) a másik felüket is ugyanígy megmártottam a körömlakkos fürdőben. Gyönyörű kis márványmintás tojásaim lettek, melyeket egy-egy selyemszalaggal átkötöttem. 🙂

tojasotlet

6. Mesetojások

Bánom, hogy a tanítványaimmal nem maradt erre időm. Megosztom, hátha valakinek még megtetszik. 🙂

Kellemes készülődést!!!:-)

Facebookon is Menyaszörp itt  🙂

 

 

Leave a Reply