Mozgás és egészség jegyzet! Letölthető!

egeszsegtervElnézve a havi terveimet, arra jöttem rá, hogy ez annyi kis apró változás, melyeket már nem egyszerű nap mint nap fejben tartani. A magamféle szétszórt fajtának pedig hiányzik valami extra motiváció is. Olyan feljegyzés, ami jelzi, hogy mit csináltam meg, és mire kell még figyeljek. Valami, amire ránézek, és elmosolyodom, ha látom, hogy már mennyi mindent elértem, és valami, ami vizuálisan láttatni engedi a fejlődést. Az előző hónapban annyira megszerettem a TODO listácskáimat, hogy úgy döntöttem egy újabb listát is elbír az életem. Ezúttal valami könnyen kezelhető megoldásra vágytam. Férj segítségével megszületett a mozgás- és egészség tervező jegyzetem!!! Ha már megszerkesztette, arra gondoltam, hogy más is hasznát veheti, így bárki számára elérhetővé teszem a bejegyzés végén. Már csak ki kell nyomtatni, pipálni, majd hétvégén, hónap végén összeadni a pontokat, és értékelni a teljesítményt. Vannak olyan típusú emberek, akit éltetnek a hűtőre kirakott tervek, más vesz magának egy számmal kisebb ruhát, és arra hajt, hogy beleférjen. Megint mások kiraknak egy izmos nő példaképet, és azt nézegetik nap mint nap. Én nem titok, hogy az első módszert kedvelem. Ha Te is ez a típus vagy, és használod a tervezőt, akkor szólj, mert össze tudjuk hasonlítani a pontjainkat, és az még inkább motiválna engem is. 🙂

Egy kis használati utasítás a tervező jegyzethez:

Egyéni tervezés

A bal oldali oszlopban az én boldogságtervem által megszabott témák vannak megjelölve, de hagytam két üres részt, ahová lehet írni más szempontot is (ha valakinek eszébe jut még valami jó, csak szóljon, lehet nekem is jól jön).

Reggeliztem 

Azt jelenti, hogy valami egészséges és laktató reggeliben volt részem. Zabpehely, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldséggel vagy gyümölccsel tálalva. Nem pipálom ki, ha nem reggeliztem, ha a reggelim pl. egy kakaós csiga volt, vagy más gyors felszívódású szénhidrát. Csak akkor, ha az egészséges volt!!!

Ettem gyümölcsöt, ettem zöldséget. 

Akkor érvényes, ha legalább egy darab almát vagy körtét narancsot stb. ettem, illetve apró gyümölcsökből egy maréknyit. Nem pipálom ki, ha ez este hat után történt meg.

Lépcsőztem

Ettől a hónaptól kezdve minimum egy nap egyszer felmegyek a hetedik emeletre lépcsőn. Pipa, ha ez sikerült. Ha valakinek ez nem lehetséges, vagy nincsen ennyi lépcsőfok a közelébe, akkor helyettesíthető sétával, vagy húsz guggolással.

Sportoltam

Bármi sport jó (sakkozást kivéve:-)), ami minimum 45 percig tart, de törekszem a 60 perces intenzív mozgásra. A mozgástervem szerint hetente minimum négyszer fogok mozogni.

Minimum két liter folyadék

Ez lehet bármi, ami nem cukros, alkoholos vagy szénsavas. Törekszem, hogy az általam bevitt folyadék legnagyobb része víz legyen.

18:00 után nem ettem

Semmit! Sem gyümölcsöt, sem magvakat, sem zöldséget. 18:00 a megszabott határ, hét közben eltérhet, mert később fekszem, de a lefekvés előtt négy órával nem egészséges bármit is enni, mert veszélyezteti a nyugodt álmot. Ilyenkor pihen az emésztőrendszer és kész!

Nem ettem csokit!

Nekem nem könnyű feladat. Le kell szoknom róla, és elvonási tünetekkel jár. Sem sütit, sem pékárut, sem semmi más szénhidrátdömpinget, ami tele van cukorral. Kivétel: A ch csökkentett, cukor nélküli édességek. Megéri, mert ettől tűnik el a csúnya-csúnya narancsbőr nyárig.

Én a héten teszteltem már a listát, de hivatalosan március 15-én kezdem használni, így a márciusban elért pontok száma (egy pipa egy pont) max. 137 lehet. Vajon sikerül betartanom? Nincs más hátra, mint maga a jegyzet! Hajrá, hajrá, mindjárt itt a nyár!!!:-)

egeszsegterv

Pdf-ben:

egeszsegterv

A Facebook-on itt tudsz csatlakozni: https://www.facebook.com/Menyaszorp?fref=ts

 

6 hozzászólás on Mozgás és egészség jegyzet! Letölthető!

 1. Tünde
  2015-03-14 at 18:28 (4 évvel ago)

  Júniusra is várható ilyen táblázat? Nekem nagyon tetszik. Itt legalább tudom követni magam. Hálás köszönet.

  Válasz
 2. menya_szorp
  2015-03-14 at 19:18 (4 évvel ago)

  Szia! Örülök, hogy tetszik! Lesz bizony, május végén megosztom majd a következő hármat! Facebook-on ha lájkolod a Menyaszörp oldalát, akkor mindig értesülhetsz a legújabb bejegyzésekről. Üdvözlettel:
  Gabi

  Válasz
 3. Klaudia
  2015-03-14 at 21:12 (4 évvel ago)

  Nagyon jó! Erre volt szükségem!! ❤

  Válasz
 4. menya_szorp
  2015-03-15 at 11:07 (4 évvel ago)

  Kedves Klaudia! Jó ezt hallani! Akkor remélem megtaláltad, ami jól esik!:-) Szeretettel Gabi

  Válasz
 5. Lau
  2017-01-01 at 09:53 (2 évvel ago)

  Nagyon kár, hogy csak erre a 3 hónapra készült naptár! A többi hónapra nem készült végül? Jó lenne nagyon! Köszi: Lau

  Válasz
  • menya_szorp
   2017-01-01 at 18:43 (2 évvel ago)

   Lau! Elkészítjük a többi hónapra is januárban! Figyeld a blogon, fel fogom tölteni!

   Válasz

Leave a Reply