Mézeskalács főzött gyurmából

PicMonkey CollageEzt a receptet garantálom, hogy nem lehet megtalálni a Nosalty-n:-) Bevallom, nem vagyok kivételes tehetség a főzésben, a sütéseim is gyakran tragikus véget érnek, de egyet jól tudok: Gyurmát főzni, majd abból mézeskalácsot készíteni. Februári meseprojekthez főztem ezúttal a gyurmákat, majd színeztem őket (a narancssárga pirospaprikát kapott, a barna pedig kakaóport, a többi ételszínezék). Imádom a főzött gyurmát, mert nagyon jól formázható, nem büdös, olcsó és természetes. A színei pedig egyszerűen csodásak! Tanítványaimmal az erdei banya mézeskalács házának mézeskalácsait formázzuk belőle a Jancsi és Juliskából, de Kitti például olyan ihletet kapott a szép színek láttán, hogy a feles poharamba (amit szaggatáshoz vittem) készített nekem egy fagyi kelyhet. Annyira nagyon tetszik, ki is tettem itthon dísznek! A gyurmareceptet innen szedtem.

 

 

Leave a Reply