Kolos ajándéka- ajándéktippek kisfiúknak

Az életem egyre több területen tudatossá válok, és így vagyok a kisfiam játéktárával kapcsolatban is. Szeretem, amikor megkérdeznek az ismerősök, hogy mit vegyenek Kolosnak ajándékba, mert nem kedvelem a felhalmozást és a felesleges dolgokat. Fontosnak tartom, hogy ne legyen túl sok játéka, de ami van, az jó minőségű és a korának megfelelő. Mivel Kolos esetében közel van egymáshoz a szülinap és a karácsony, sokan szeretnének neki örömet okozni, így tudtam, hogy kell legyen pár ötlet a tarsolyomban.

Roller

Mindenképpen fontosnak tartottam, hogy legyen olyan játék, amivel mozogni tud. A futóbicikli Kolost nem érdekli még, sosem akart rá felülni sehol, de a rollerekkel rég szemez. A rollert bent is tudja használni, talán jobban, mint a biciklit. Kapható kétéves kortól tanulóroller, ez volt az egyik szülinapi ajándéka.

Trambulin

Mivel mostanában az ugrálás a kedvenc mozgása, gyakorolja a két lábbal ugrálást, gondoltam, hogy egy kisebb trambulin jól jönne. Végül lebeszéltem magam róla, mert inkább várunk, és veszünk majd egy nagyobbat, amibe mi felnőttek is beférünk. Talán következő karácsonyra! 🙂

Nyitható ajtajú jármű

Mivel Kolos rajong a közlekedési eszközökért, és a nyitható ajtókért, nem maradhat el nálunk ünnep nélkülük. Imádom nézni a boldog pofiját, amikor megpillantja, hogy egy nyitható jármű lapul a csomagban! Mivel ezeket tényleg kivételesen szereti, nem bánom, ha több van belőlük, arra igyekszem figyelni, hogy ne halmozódjon fel sok ugyanolyan. Van már egy kisebb buszgyűjteményünk, de mind más, illetve idén megérkezett a nyitható ajtajú villamos is a járgányparkunkba 🙂

Építőkocka

A másik kedvenc játéka az építés, a MegaBloks építőket szereti a legjobban. Egy doboznyi nem volt elég az emeletes parkoló vagy egy nagyobb istállóhálózat megépítéséhez, ezért kapott hozzá még egy dobozzal (ez is kezd kevésnek bizonyulni). Szemezek még a MegaBloks tanulóvonattal. Mondhatni ez még egy tétel a listán, rokonoknak szabad a vásár! 🙂 Nemrég megszerette a Duplót is, így ahhoz már megvettük a bővítést kockákkal, bácsikkal.

Könyv

Könyv kell a fa alá nem igaz? Rendszeresen járunk könyvtárba, és azokat a könyveket szoktam megvenni, melyeket hiányol a kölcsönzés lejárta után. Ilyenek a Scolar Mini kihajtogatható kis könyvei, abból a Cicák és a Kutyám részek. Kolos őket ezredszer sem unja lapozni, bezzeg én! Mostanában Maszat-sorozat rajongás is van nálunk, és az Anna Peti és Gergő is betört a kedvencek közé. Én pedig szeretném neki megmutatni ( és a könyvtárban nem találkoztam velük) Agócs Írisz gyerekeknek írt jógás könyvét, szemezek ezekkel a kis érzelmeket feldolgozó könyvecskékkel(ami szintén Scolar), illetve Pásztohy Panka Pitypang és Lili sorozatából a Szeretem a kiskutyám című könyv azt hiszem szintén kedvence lenne Kolosnak.

Akvarell kép

Elsőre én azt gondolnám, hogy egy faliképnek egy ekkora gyerek nem örülhet, de ha megnézitek m’ART’as képeit, akkor nektek is megváltozik a véleményetek. Igazi gyermeklelkű művész lehet ő, aki hihetetlenül látja, hogy mi érdekli a gyerekeket, és a képein ez meglátszik. A blog Facebook- oldalán éppen fut egy nyereményjáték, ahol megnyerhetitek az egyik képét, ha nem tettétek még, akkor gyorsan nevezzetek be a játékra!

Társas

Az első társasok időszaka hamarosan elkezdődik. Bogyó és Babóca Memóriaforgója nálunk már a az angyalka titkos dobozában lapul, de szemezek egy Csigafutam társassal is. A memóriajátékot lehet, hogy kezdetben csak három-öt pár kártyával játsszuk, illetve első társasnak a képes dominók is megfelelnek véleményem szerint.

Kézműves

Aztán kell valami kis kézműves kellék is. Kolosnak nagyon tetszett a gyerekolló egy rendezvényen, amivel biztonságosan tud ő is egyedül vágni. Három darab van a dobozban, lehet vágni hullámosan és cikk-cakkban is, ha az egyenes uncsi lenne. Ma este fogja a Télapó a csizmába csempészni őket! 🙂 Lelőhelye: Pepco, Tesco.

Barátoktól kaptunk szülinapra olyan filckrétát, amivel csempére, ablakra lehet rajzolni. Őt is szeretjük, jó ötlet volt. Lelőhelye Lidl.

Folyékony festékre fáj még a fogam, van az ötlettáramban jó pár kipróbálásra váró játék, amihez arra lesz szükségünk.

Konyha

A szerepjátékok korszaka is kezdi virágkorát élni a kétévesemnél, Kolos szeret főzőcskézni és a takarítóeszközök is érdeklik, ezért játékkonyhát szereztünk be a szülinapjára, és még soron a minipartvis és felmosószett.

Szánkó

Tavaly nem szereztük be, idén már kötelező! Az angyalka fog vele beszánkázni a fa alá karácsonykor.

A mi tízes listánk így néz ki.Ti szoktatok ötletekkel készülni? A rokonok megkérdezik, hogy mit kértek? Ha van bevált könyvcím, egyéb játékötlet, ami beugrott az olvasás közben, akkor bátran oszd meg velem és az olvasókkal, hátha valakinek éppen szüksége lesz rá!

UI. : Figyeljétek az oldalt, mert a jövő héten érkezik egy vendégbejegyzés, melyben  ajándékötleteket osztunk meg óvodás gyerekek számára!

Jó készülődést, eredményes ajándékbeszerzést kívánok a következő hetekre!

Leave a Reply