Hónapzárás

baratsaghoBúcsúzom a barátság hónaptól. Pár fejlemény róla… lettek új barátaim, de ez nem egy hónapos munka volt. Igaziból mióta tudatosan írom a boldogságtervem összességében jobban érzem magam, és több embert vonzok magam köré, mint azelőtt. Jobb napjaimon, mintha valami mágnest hordoznék, az emberek még ismeretlenül is leszólítanak. Ma pl. bort vettem egy borárusnál, mire megkínált egy pohár borral, és a táskámból kikandikáló könyv láttán elcsevegtünk a könyvekről. Összességében, ami a leghasznosabb volt számomra a barátszerzéshez, az – és csak ismételni tudom önmagam- hogy én jól legyek. Más nem is kell. Ha én jól vagyok, akkor rám találnak a barátok. Hogy mennyire erős és hosszútávú barátságok ezek, azt persze még nem tudom.

Az előző bejegyzésemben írtam, hogy megkeresem, hogy mivel tudok én segíteni másoknak. Azóta is törtem a fejem rajta, és rájöttem, hogy mi az az erősségem, amivel másoknak is adhatok. A munkahelyi kiránduláson ugrott be a megoldás. Esőkabátokat és táskákat nézegettünk páran egy kirakatban. Pöttyös mintájú darabok voltak eléggé borsos áron. Lazán kijelentettem: – Az én legjobb barátnőm ennél sokkal szebbeket varr és olcsóbban. Majd egy munkatársam megjegyezte, hogy nekem mindig akad egy ismerősöm, aki jártas valamiben, és mindenre tudok más és más lehetőségeket felsorakoztatni. Egy másik barátnőm pedig azt szokta mondani, hogy velem csak úgy szembe jönnek a lehetőségek. Mindig megtalálom az ingyenes tornákat, a kedvezményes utakat stb. Egy másik másik barátnőm azt is mondta, hogy van ehhez valami különös szimatom, és használni kellene, mint a rendőröknél a kutyákat. 🙂 Ekkor bevillant, hogy ha én tényleg ekkora lehetőségkopó lennék, akkor segíteni fogok a körülöttem lévő embereknek, hogy ők is tudjanak ezekről a lehetőségekről! Amint tudok valami jó programról, vagy lehetőségről, máris elkürtölöm pár olyan embernek, akit érdekelhet. A héten már komolyan is vettem a küldetést, és segítettem egy lelkes lánynak – akinek álma, hogy gyógypedagógus legyen – eljutni hozzánk a családi napra, hogy hallássérült gyerekek közelében lehessen. Az egyik szomszédnak szóltam, hogy szerdánként ingyenes jóga lesz Csepelen pár héten keresztül. Egy munkatársamnak felhívtam a figyelmét szintén egy ingyenes jógaprogramra, mert tudtam, hogy Őt is érdekelheti. Nagyon felvillanyozott minden alkalommal, amikor segíteni tudtam ezzel.

A barátsághónaphoz méltó lezárásban pedig holnap lesz részem: Találkozom a legjobb barátnőmmel, akit már vagy fél éve nem láttam! Nagyon hiányzott már, és tudom, hogy föld feletti élmény lesz újra vele együtt lenni.

Kívánok mindenkinek sok, de legalább egy igaz barátot, és gyönyörű hétvégét! 🙂

Menyaszörp a Facebokon is itt. 

Leave a Reply