Heti örömök

Ropogós májusi, Heti örömök! Ezen a héten az elégedettséget gyakorlom. “Még csak itt tartok” helyett a “Már itt tartok” mondatot ismételem. 

♣ Vannak olyan napok, hetek, amikor úgy érzi az ember, hogy nem megy semmi magától, hanem mintha egy megrakott szekeret tolna a sárban. A napokban gyakran van ilyen érzésem. Sőt, a szekér egy lejtőn áll, így néha-néha megindul visszafelé. Amúgy meg az van ezzel a büdös szekérrel, hogy lehet hogy nem is olyan nehéz és megy is az, csak rossz oldalról nézem. Mondjuk meg kellene néznem oldalról is. Persze olyan is van, amikor tényleg áll, és azzal sincsen semmi baj, mindenkinek kell egy kis szabadnap. Nekem ennek az utóbbinak az elfogadása nem túl könnyű, de hogy térjek a tárgyra ALIG ALSZOM már három napja. Kolos talán még sosem aludt ilyen rosszul. Valószínűleg visszatért a fogbaja, de őszintén szólva már én unom leírni, főleg, hogy fog meg sehol. A múlt éjjel három órát aludtam, azt sem egyben, a többiben rintgattam, etettem, simogattam, fogínyt kenegettem. Reggel hatkor pedig csukott szemmel mutogattam a képes könyvet a gyerekemnek, amíg belealudtam és a könyv a fejére esett. Ez azt jelenti, hogy jobb felkelni. Attól meg szédültem. Úgy éreztem, hogy ez az a pillanat, amikor KELL segítséget kérni.  – Szabi nem bírom tovább!!! – Szabi meg jött szó nélkül, öltözött és levitte a gőgicsélőt sétálni. Három órát sétáltak, és én újabb három órát aludtam. (Ez a hármas szám megint, tiszta népmese) Azt vettem észre, ha sikerül egy huzamban három órát aludni, akkor kicsattanok az energiától és az örömtől. Szóval már kezdtek könnyebbek lenni a nappalok és az éjszakák is, most meg újra nagyon kemény, nehezen megy a hasizom torna is, folyton ennék, áh nem is sorolom, hogy mi minden van a szekeremen. Azt az egyet viszont tudom, hogy ha nem megy, akkor nem is kell erőltetni. Igaziból mindennel nagyon jól állok ahhoz képest, ahonnan indult a dolog, de valahogy mégis messze a cél. Ilyenkor a mondat első részével kell foglalkozni! Aztán egy nap felszárad a sár, és könnyebb lesz minden.

♣ Kolos egy izgő-mozgó, csalafinta sajtkukac lett. Eszméletlen gyorsan elkezdett fejlődni, forog a tér minden irányába, beakasztja a lábát mindenhová, lever, megfog, megcsíp, és állandóan résen van. Az ágyában képes öt perc alatt kupit csinálni! Roppant izgatott és boldog. Azt hiszem mostanság jött rá, hogy neki bejön az élet, sőt egy csomó izgalmat tartogat számára, amit éppen itt az ideje felfedezni. Sokszor ez a felfedező vágy sem hagyja megpihenni. Hozzáteszem, hogy roppant édes, nem lehet nem egész nap megenni, szeretni, imádni! Én meg úgy érzem magam, mint az őrült felfedező asszisztense, megmutatok, elmondok, felveszek, odateszek, kiveszek stb.

♣ Nem tudom, hogy jól látszik-e, de lett egy futó babakocsim! Bizony már két alkalommal repesztettünk együtt, és egyszer még a futás is alig ment, de persze szokni is kellett az új kocsit. Érzésre olyan, mintha az apukám régi Lada Nivájában tologatnám a gyerekemet, de tény, hogy nagyon stabil és biztonságos szerkezet. Kolosnak meg jó nagy helye van, pénteken majd három órát aludt benne (persze éjjel nem aludt).

♣ Igyekszem az ilyen megviselős időszakokban feltölteni magam legalább zöldségekkel, gyümölcsökkel. Mindig éhes vagyok, pedig folyamatosan eszek, de a héten, mintha valami lyuk lenne a gyomromba, ami mindent eltűntet. A kilók is megálltak, és úgy érzem, hogy a hasizom tornámhoz is alábbhagyott a motivációm. A kétharmadán vagyok túl, most nem szabad feladni, pont, amikor már könnyebb is és eredmény is van.

Én úgy szeretnék két napot egyedül tölteni egy sötét szobában, ahol csak egy ágy van, meg sok süti!!! 🙂

Végül azt találtam ki motivációnak, hogy Jógarátnővel képeket készítettünk, ugyanis készülünk egy motivációs Facebook oldallal, amit ketten fogunk vezetni. Az oldal itt megtekinthető és kedvelhető már, bár koránt sincsen kész, de ha most csatlakozol hozzánk, akkor az elkészülést is végigizgulhatod velünk! 🙂 Az oldalunkkal egymást és másokat fogunk motiválni futásra és jógára, meg életszeretetre meg minden ilyesmire. A változás pedig nem csak ennyi, nem titkolom tovább, hogy a Menyaszörp blogom elköltözik és átalakul. Anyaszörp lesz az új neve és a Nők Lapja Cafe oldalon fog tovább üzemelni, ugyanis bekerültem a VIP bloggerek közé, ami annyit jelent, hogy több emberhez ér el majd az írásom és időnként lehet némi juttatást is kapok a blogolásért. Az olvasók mindebből csak annyit fognak látni, hogy a blog új és szebb!  A Facebook oldala marad ugyanitt, szóval nem tűnik el semmi. Hogy mikor indul az új oldal, az már nem rajtam múlik, várok a VIP jelvényemre és már meg is mutatom. Annyit elárulhatok, hogy lila színű lesz! 🙂

♣ Ettem epret és májusi ropogós cseresznyét! Aztán a hét slágere nálunk a pohárkrém volt, kétszer is készítettem, mert nagyon sok leárazott, érett banánhoz sikerült hozzájutnom. A csokis rész pépesített banán és kakaópor keveréke, a tejszínhab cukormentes, a keksz Korpovit. Rá és bele bármilyen gyümölcs kerül, és ebből a rétegezésből mennyei, habos finomság születik cukor nélkül. A maradék kakaós banán pedig ment a fagyasztóba csokis fagyinak.

♣ Kolos is eszik nagyon ügyesen. Imádom neki gondosan beszerezni és elkészíteni a finomságokat, és mivel én gyümölcs és zöldség terén mindenevő vagyok, az ő kajái alapjaiból magamnak is készítek turmixot. A héten céklát és körtét ettünk, Kolos mindent benyel és a céklától maszatos arca elég viccesen néz ki. 🙂

Mennem kell, megpróbálok korán lefeküdni, hogy hősként álljam az éjszakai műszakot.

Legyen szép hetetek!

Szekérmentes!

Gabi 

Leave a Reply