Heti örömök

Bodzavirágos májusi Heti örömök 🙂 

♥ Napfény!!! Itt van töménytelen mennyiségben. Engem eszméletlenül feltölt, még több energiám lesz tőle, mint eddig 🙂 Tényleg, háromszor annyi dologra vagyok képes nyáron, mint télen. Ma…dobpergés… lefutottam szülésem óta az első tíz kilométert! Azt kell mondjam, hogy a futás 10 kilométertől kezdődik igazán. Vicc nélkül, az igazi eufóriát és adrenalintöbbletet a bűvös tízes után tapasztalom.

♥ Kolossal két héttel ezelőtt egy új fejezet kezdődött. Nagyon sokat változott és minden nap változik. Azt hiszem eljött az az időszak, ami a legszebb, a legérdekesebb. Átváltott a kis legényünk felfedező üzemmódba, izeg-mozog egész nap, rikácsol, nézelődik, kipróbál. Nekünk ez nem kevés örömet és fáradtságot jelent. Sokszor a felfedezés örömei nem hagyják aludni sem, így meglep minket reggel ötkor is az ügyködéseivel. Az elmúlt napokban volt, hogy kétóránként kelt éjszaka, ami elég rosszul érintett. Az az igazság, hogy én minden héten sírok egyszer a boldogságtól és egyszer a kimerültségtől. Kezdem az utóbbit is elfogadni. Vele jár, elmúlik. Az anyaságot a héten úgy írnám le, hogy járok a fellegekben és zuhanok a mélységbe, a mélységből pedig tudatosan kimászok. Ma reggel úgy éreztem 4-5 óra alvás után, hogy nem élem túl a napot. Aztán levittem a kutyát sétálni. A kutyát mindig az viszi le hétvégén sétálni, akinek nagyobb szüksége van arra, hogy összeszedje magát. 🙂 Ma én voltam az és séta közben arra gondoltam, hogy a düh meg az önsajnálat egy csomó szép dolgot vesz el tőlem, ami pedig mind az enyém lehetne. Ma a friss tavaszi levegőt, a közös időt a családommal, a boldog nevetéseket a kisfiammal és a közelséget a férjemmel. Döntés kérdése is, hogy hagyom magam álmosan vinnyogni, vagy azt mondom, hogy álmos vagyok, de annyi szép dolog vár rám ma, inkább élek azoknak! 

♥ Aztán tényleg sok szép perc várt ránk. Mondhatni csodás napunk volt. Ismét a Művészetek Palotájában jártunk. Vasárnap az egész épület tele van gyerekprogramokkal, így ma először végre Szabi is velünk volt a Ringatón! Nagyon élveztük! A foglalkozásvezetőnek vagy három hangszere is volt, és Kolost lenyűgözik a hangszerek és a zene. Aztán az épület előtti szép pázsiton piknikeztünk. Valóra vált két héttel ezelőtti kívánságom is, mert én jógáztam is! 🙂 Ettünk, Kolos aludt, Szabival összebújtunk, napoztunk, henyéltünk.

♥ Kolos eszik! Az a helyzet, hogy igyekszünk betartani a hat hónapos korig ne egyen semmit tanácsot, de Kolos esetében ez szinte lehetetlen. Kinézi a szánkból az ételt, és kéznyújtással, nyöszörgéssel kéri is. Arról volt szó, hogy kóstoltatunk, de ezt csak mi gondoltuk. Ez a baba nem szeret kóstolgatni, ő nagyokat szeretne enni. Igyekszem mégis szépen fokozatosan emelni az ételei adagját. Mára már eszik répát, almát és krumplit, holnap pedig a körte debütál. Öröm őt etetni, mindent imád, nagyra nyitja a száját, és minden eltűnik benne.

♥ Ki szereti a bodza illatát? Nekem az orgonával kézen fogva a kedvenc illatom. A közelben gyönyörű virágokat találtam, és holnapra készen is lesz a cukormentes bodzaszörpöm! Amúgy a héten voltak passzív napjaim. Előfordult, hogy nyolckor ágyban voltam, és nem volt kedvem napokig semmit mozogni. A hasizmozást is keveset csináltam a héten, pedig holnap elérkezik az idő kétharmada fotózással. Remélem azért alakulok, érzetre nagyon jól vagyok. A kaját legalább sikerült egészen jól tartanom, a mai napom sikere és felfedezése a Korpovit kekszből készült keksztekercs. Úgy készül, mint a másik, csak a háztartási keksz helyett Korpovitot darálok le, és cukorhelyettesítőt használok. Nagyon finom, pont mint az eredeti, mégis laktatóbb és egészségesebb.

♥ A héten egy bejegyzést sem osztottam meg. Ennek az egyik oka, hogy jó idő van és Kolossal órákat töltünk a szabadban. Kedden egy munkatársammal a Duna parton is sétáltunk. Szerencsére Kolos imád kint lenni. Amikor beteszem a hordozóba vagy a babakocsiba, sűrű rúg-kapálózással jelzi, hogy örül a tervemnek. A másik ok, hogy készül valami a felszín alatt a bloggal kapcsolatban. Lesz benne költözés, újítás, elválás és társulás 🙂 Ennyit tudok elárulni, minden másról tudósítok a maga idejében.

Addig is élvezzétek a májusi napsütést, az illatokat és mars KI A SZABADBA! Ez a töltekezés ideje!

Szép hetet!

Gabi 

Leave a Reply