Ez meg Ez is!

“Ó nátha, nátha! Grippe!

Katarrhusz! Influensz!

Vagy bármi cifra névvel és alakban megjelensz.”

(Arany János)

Szép munka! Mondom, hogy elvan egyedül! Közben készül az ebéd. 🙂

Ramaty az idő, és szinte minden ismerősünk beteg. Még a jógatanár gyereke is, sőt még a baba-mama FittÉvi babája is. Mi viszont nem vagyunk, és most már nem is szeretnénk! Itthon bujkálunk a bacik elől! 🙂 Esik az eső, hosszú idő óta ez az első délelőtt, hogy nem mozdultunk ki itthonról. A tél vége mindig olyan nehéz. Mintha egyre nagyobb sár lenne, egyre fárasztóbb fel-és lehúzni a gyerek overallját és egyre nehezebben szárad. Pedig a múlt hét olyan jó volt, amikor sütött a nap! Az utcázás és a pocsolyázás tette ki minden szabadidőnket, mint új program. Az utóbbi kitalálható, hogy mit takar, az előbbi pedig azt, hogy csigalassúsággal, céltalanul sétálunk és mindent megszemlélünk, de főleg az autókat. Megnézzük, hogy hol van a kerekük, a rendszámtáblájuk, kipufogójuk és a tükrük. A tükröknél felemelem Kolost, ő vigyorogva megnézi magát bennük. Így megy ez autóról autóra. Napjában kétszer is lógnánk valahol, mert a kicsi lakás egyre nyomasztóbb. Meglepődtem, amikor egyik nap séta közben sziszegett és meg-megállt mosolyogva. Rájöttem, hogy a Mondókán tanult S- sz, beh sok súly, Illyés Gyula Mozdony című versikéjét mondja. Más mondókákat is kér, sőt egyre többet magyaráz és kérdez. Gyakorlatilag folyamatosan jár a lepénylesője. A tekintetéből és a hangsúlyból azt értem, hogy fontos dolgot közöl, csak általában azt nem, hogy mit. Mondanom sem kell, hogy nagyon-nagyon aranyos és vicces, ahogyan lyukat magyaráz a hasunkba, és mellé forgatja a kezeit, felhúzza a szemöldökét. Azt értem, amikor keres valamit, mondja, hogy Hol van? A legújabbak az Ez! meg az Ez is! kifejezések. Igaz, hogy gyakran kérdezem, hogy ezt vagy ezt szeretnél? Almát vagy banánt? Si-hu-hu-s pulcsi vagy kígyós? Bogyó és Babóca vagy Boribon? Joghurt vagy Túró Rudi? Ez vagy ez? Szeretem kikérni a véleményét. Látom, hogy örül, hogy van választása, én meg annak, hogy megtudhatom, hogy mit szeretne. A legtöbbet mégis a NEM szót használja és kristálytisztán ki is ejti. Valójában minden kérdésünkre nemmel válaszol. Gondolhatjátok mennyit mókázunk azon, hogy kérdezgetjük, ő meg NEM-et mond. – Kolos apa egye meg az utolsó csokis fánkot? -NEM! -Oké, akkor anya! 🙂  GYŐző, aki már kevesebbet győz, egyébként bámulatos! Szabival esténként rajongunk érte. Azt hiszem, hogy önbizalmával minden rendben lesz 🙂 Nem GYŐzzük egymásnak mondani, hogy hogy tudtunk ennyire gyönyörű és tökéletes gyereket összehozni. Én már nem látom őt kívülről, teljesen elfogult vagyok, és csodálatosnak vélem a hangját, a mozdulatait a vaskos ujjait, lábait, a húspogácsa pofiját, a savanyú szagú talpát és a nyálas száját. Persze nekem ez a dolgom, az anyjaként lehetek elfogult. Imádom minden kis arcrezdülését, a bajsza alatti mosolyt, amikor valami úgy történik, ahogyan ő szerette volna. Reggelente amikor felkel, körbe -körbe forog boldogan.

Ez meg Ez is…

Hétfőn elmentünk egy barátnőmhöz, több mint egy órát utaztunk. A hosszú utak előtt még mindig túl izgatott vagyok, pedig végig cuki volt a buszon, ült az ölemben, csodálattal mutogatta a járműveket. Engem is újratanít rácsodálkozni a dolgokra.

Ez meg Ez is…

Azt hiszem, hogy könnyebb lett vele. Időnként eljátszik egyedül is. Több időm van egyéb dolgokra. Ezt abból gondolom, hogy már a harmadik könyvet olvasom ebben az évben. Tavaly összesen olvastam el hármat. Nike-story, őt olvasom. Kedvelem az önéletrajzokat, különösen az olyanokat, ahol a semmiből vagy egy őrült ötletből nagy dolog születik.

Ez meg Ez is…

A hétvégén katasztrofálisan sok édességet ettem, sőt, hétfőn is folytattam. A futás sem jött össze az idő miatt. Reggelente zenére ugrálok, futkosok Kolossal, ezzel próbálom ellensúlyozni a tunyulást, ő meg örül neki. A mondókás klubban volt trambulin. Kell nekünk egy olyan! Amibe mind beleférünk! Az ugrálás fokozza a boldogságérzetet és fiatalít. Még egy tétel az új életünk új udvarának listájára. Erről is, arról is írtam, vagyis megyek olvasni! 🙂

Gyógyuljon meg mindenki és legyen tavasz!

Leave a Reply