Edzésnapló-kihasalok

Egy rövid kis híradás a mozgolódásaimról. Négy hete csinálom a LoveYourBelly tanfolyamon tanult has-és törzsizom-erősítést. Vagyis letelt az idő egyharmada. Azóta két kilót fogytam a mérleg szerint, 61.5 kg vagyok, az erőnlétem sokat javult, és látványra sem utolsó a változás. Edzésnapló következik, avagy itt tartok éppen:18 kilóval vagyok könnyebb, mint a szülés előtt, nyolcat fogytam a szülés után, és azóta fokozatosan, öt hónap alatt még tízet. A szétnyílás rövidült, egyujjnyi szélesre szűkült. Végre nem úgy kelek fel az ágyról, mint ahogyan nyolcvan évesen nem szeretnék, szebb a tartásom, könnyebb cipelni Kolost, újra kivitelezni tudok sok jógapózt és hosszútávon futok. A köldököm hasonlít a régi alakjára, a megnyúlt kötényhasam kezd megemelkedni, és estére sem domborodik előre. Tudtátok, hogy az is a törzsizomzat gyengesége miatt van? Messze még a vég, de a tükörbe nézve kezdem elhinni, hogy egyszer újra olyan kinézetem lesz, amihez fel merek venni bikinit. Tényleg, az a tervem, ha kitartok, akkor megajándékozom magam egy bikinivel.

Szerencsére négy hét után elkezdtek a gyakorlatok könnyedebben esni. Most is nyögdécselve csinálom és folyik rólam a víz utána, de már nem olyan nehéz. Korábban néha azt hittem, hogy a gyomrom is kifordul az erőlködéstől. Nyilván ennyire gyenge voltam (ne feledjük a terhesség utolsó harmadát nagyon kevés mozgással kellett kiviteleznem, többnyire a kanapén fekve). Ha a végére érek, azaz nyolc hét múlva az eredmény olyan lesz, ami elfogadható, akkor ígérem mutatok képeket is. Számomra a hasam nagyon intim testrészem, mint a fenekem vagy a mellem, nem szívesen mutogatom. Még akkoriban sem tettem, amikor nádszál voltam és a haspóló volt a divat. Meztelen érzésem van tőle. Ha sikerül szép hasat faragnom, akkor örömömben ezt is leküzdöm ígérem, és hozok előtte-utána képeket.

A hastornát betartottam szigorúan, eddig heti ötször végeztem, a futás nem mindig jön össze háromszor, és az étkezéssel állok leginkább hadilábon. Itt egy húsvét ott egy esküvő, és ha nem otthon vagyok, akkor eléggé kontrollt vesztetté válok. Imádom a sütiket! 🙂 A szoptatásra is foghatom a kilengéseim. Szoptatás alatt éhezni nem szabad. Ezt mondogatom magamnak este tízkor a hűtőt vizslatva is :-). Pedig a szép has a konyhában készül, azt mondják. A következő időszakban jobban figyelek a kajára is.

Összességében nagyon lelkes vagyok attól, hogy mozoghatok újra! Sokat jógázom is. Mostanában Kolos kilenc körül elalszik este, és utána van időm a matracra huppanni. A futás és a jóga kombináció számomra a legjobb. Mondhatni ha csak jóga meg futás lenne a Földön én nem éheznék, nem szomjaznék, mindig boldog lennék 🙂 Ma hat kilométert futottunk Kolossal! 🙂

Ui.: Sikerült lefotóznom, hogy Kolos hogy vigyorog rám futás után. Liftes fotó, nem a legjobb minőség. Vajon a vörös fejem ennyire mulatságos?

Ha szeretnétek többet látni az edzéseimről keressetek Instagramon, ha pedig frissen szeretnétek értesülni a továbbiakról, akkor Facebook-on is megtaláltok!

Leave a Reply