Édesburgonya nasi

edesburgEbben a receptben semmi újdonság vagy receptszerű sincs, csak inspirációnak hoztam, meg azért, hogy biztassak mindenkit, hogy próbálja ki, mert nagyon-nagyon finom! Egyszer már sütöttem sütőben édesburgonyát felkockázva, de úgy maradt meg az emlékeimben, hogy nem ízlett nekünk, ezért bedaráltam és lett belőle sütőtökpüré. (Na ez meg hogy? Úgy, hogy TÖKre hasonlít az íze a TÖKre úgy 🙂 ). Nos, amikor azt mondtam, ez nem finom, akkor tuti nem voltam magamnál, mert ez az egyik legjobb nasi filmezéshez (az vajon mi? – mostanság), beszélgetéshez és blogíráshoz is. Hasábokra sütve legalább is!!!

Kell hozzá: 

  • 2 nagy édesburgonya (lehet négy is, tuti elfogy)
  • fokhagymapor
  • olívaolaj

Az édesburgonyát hasábokra vágtam, az olajban elkevertem a fokhagymaport és a sót, megkentem vele a burgonyákat vékonyan, és sütőben 180 fokon megsütöttem nagyjából negyed óra alatt. Akkor jó, ha kezdenek megpirulni, mint a képen, de ennél jobban ne, mert égett ízük lesz.

Próbáljátok ki! Jó étvágyat!!

Ha szeretnél tőlem több étel- és italötletet látni, keress Facebookon és Instagramon! 

Leave a Reply