Borúra derű kihívás! Benne vagy?

Forrás: nordkirche.de

Olvastátok a múlt heti írásom? Itt még megtehetitek. Említettem a végén, hogy tervezek egy őszi kihívást, amire meginvitállak benneteket. Mégiscsak jobb együtt derülni, mint egyes -egyedül. Egy héten keresztül közösen derülünk, én adom hozzá a témát, ti pedig magatokat. Benne vagytok?

Ebben a bejegyzésben írtam arról, hogy mit csinálok akkor, amikor egyébként nem vagyok túl jó passzban, miben lelem meg az örömöket, mi segít, hogy újra egyensúlyban legyek. Amúgy meg itt van az ősz, ami szép és színes, de máskor pedig borús és esős, illetve mégiscsak elmúlt a nyár, el kell engedni a sok napsütést és a nyaralást. Egyébként az utóbbit sokkal nehezebb elengedni, ha nem is volt, mintha lett volna! 🙂

Jó ideje szerettem volna egy kihívást szervezni a blogon, mert szeretek másokat motiválni.  Egy félelmem tartott eddig vissza, attól tartottam, hogy senki nem vesz majd részt benne. Most úgy döntöttem, hogy ezt is bevállalom, ha kell, akkor hősiesen kihívom magam egyedül is minden nap egy héten át! 🙂 Erre azonban nem lesz szükség, ha Te is velem tartasz. Gyertek Planétások, egyesítsük erőinket! (Melyik meséből van, ki tudja? 🙂 )

A terv a következő:

Egy héten keresztül minden nap feldobok egy témát a múlt heti írásomból. Aztán megkérdezem tőletek, hogy nektek az a téma mit jelent, ti pedig válaszoltok a napi téma alatt egy képpel, vagy szóval, linkkel (Noémi barátnőmnek megengedett a néma sikoly, mint válasz- bocsánat ezt csak ő érti, de nem bírtam kihagyni)!

A lényeg, hogy használd a fantáziád, keresd meg, hogy mi dob fel téged, mi tesz boldoggá, pozitívvá, hálássá, reménykedővé, egyszóval jókedvűvé akkor is, ha odakint zord az idő!

Nem fontos, hogy arra a napra legyen jellemző rád a reakciód, amelyiken a témát feldobom, hanem inkább erre a hónapra vagy erre az őszre. Tehát nem kell aznap készítsd a képet, vagy keresd meg a napi témához illő anyagod, adok időt arra, hogy megtaláld, már el is kezdhetsz rajta gondolkodni, érlelni magadban. Még a végén nagy felismerések lesznek belőle!

A témák a hét napra:

  1. Természet. Ezért ezen a napon reménykedem, hogy szép képekkel melengetitek majd a lelkem! A lényeg, hogy oszd meg velünk azt a helyet a természetben, ahol mostanában ki tudsz kapcsolni.
  2. Kényeztető cselekvés. Mi az a tevékenység, amivel kényezteted magad mostanában, különösen, ha odakint hidegebb van, vagy rossz a kedved. Olyasmire gondolok, amit nem csinálsz minden nap, csak időnként ajándékozod meg magad vele. Írjak példát? Egy fürdő, gyertyafényes este, könyv, séta, feltett lábakkal mantrázás, ilyesmi.
  3. Kényeztető tárgy. Egy kép, bögre, felirat, könyvjelző, zokni…ugye erről nem kell többet írnom?
  4. Mozgás. Bármilyen mozgás, ami kikapcsol. Nem kötelező a kép magadról most sem! Elég az izzadt pólóról, vagy a koszos cipőről is, meg persze egyszerűen a mozgásfajta neve is.
  5. Ő, aki felvidít. Nem feltétlen az ellenkező nemű nagy Ő -re gondolok, de persze rá is, hanem bárkire, akinek a jelenléte, egy gesztusa, vagy a vele töltött idő emelte a hangulatod. Barkóba nyelven azt mondom, legyen élőlény, mindegy, hogy ember vagy állat, vagy növény. Lehet a gyereked, egy régi vagy egy új barát, a kutyád, a kecskéd a békád, vagy a kecskebékád.
  6. Relaxáció. Mi az ami segítségével el tudsz relaxálni, meditálni, kikapcsolni? Jöhet zene, meditációs anyag, művészet, de lehet, hogy számodra ez mondjuk a kutyasétáltatás lesz. Amikor ismerkedtem a különféle meditációkkal, sokat gyakoroltam úgy meditálni, hogy egy virágot bámultam hosszú percekig.
  7. Hála. Amiért hálás vagy, és nem félsz magad figyelmeztetni, ha elfelednéd a felhős napokon, hogy mennyi mindenért lehetsz hálás mostanában.

Ennyi az egész! Beindult a fantáziátok? Ha velem tartotok, akkor végre én is megtudhatok pár dolgot rólatok, több, mint lehetséges, hogy valóban derűsebbek lesztek, talán felfedeztek valami újat magatokban, és motiválhattok másokat a példátokkal.

Semmi gond ha…

… csak egy napra csatlakozol,

… ha nem aznap írsz a napi témához,

… ha nem jó a kép minősége, nem tudsz jól fotózni, nem szép a háttér ilyesmi, csak lazán,

… ha meghívsz valakit a kihívásra, akinek jól jönne, vagy megosztod ezt a bejegyzést, hogy minél többen lássák és csatlakozzanak.

A kihívás szeptember 17-én indul és hétnapos. A hét nap alatt minden nap figyeld a Facebook- oldalt, ahol a kihívás zajlik, mert ott osztom meg a napi témát, és igyekszem extra lelkesítő – frissítőket is küldeni.

Gyertek, izgulok, várom! ♥

Leave a Reply