Boldogság és betegség

A háttérben a domb és a legkisebb csúszda látszik. Mi a másik két nagyon csúszdáztunk 🙂

Aláírtuk a hitelszerződést! Boldogság és betegség, nálunk együtt jár! 

Ültünk a bank Tárgyalójában hárman egymás mellett (mindig is érdekelt, hogy kik  és miért mennek a Tárgyaló nevezetű helyiségbe). Kolos középen Bogyót nézett (felszerelkeztünk jól), mi pedig Szabival aláírásokat gyártottunk. Aztán a közjegyző eldarált egy nagyon hosszú szöveget. Nekem közben az esküvőnk jutott eszembe és az anyakönyvvezető. Rajta is éreztem, hogy a mondandóját már több százszor elhadarhatta a praxisa alatt. Vajon eszébe jut, hogy a vele szemben ülő pár viszont először hallja, és az elhangzottak életük egy fontos mérföldkövébe vésett sorai? Nekünk mit kellene csinálni? Hagyni, hogy gyorsan ledarálja, és legyünk mindannyian túl rajta, vagy kérdezzünk bele azokba a részekbe, amiket nem értünk? Később Szabi elmondta, hogy ő is éppen ezen gondolkodott. Aztán az lett a sorsa, mint általában a monoton beszédnek. Egy darabig figyeltük, próbáltuk megérteni, majd elveszítettük a fonalat, és elkalandozott a figyelmünk. Szabi továbbra is lelkesen bólogatott, nekem meg fontos matatni valóm akadt Koloson. Aztán Szabi összefoglalta egyszer a mondandót olyan nemes egyszerűséggel, ahogyan szokta: – Magyarul, most azt mondta el, ha nem fizetünk, szépszerével és egyszerűen kitehetnek a házból? – Én mindig zavarba jövök az ilyen kijelentéseitől, és szórakoztat, ahogyan látom, hogy mások is. 🙂 Nos, én ezzel a pasassal négy éve egy életre, most pedig még húsz év adósságba is vertem magam! Érthető, hogy mi a kapcsolat a házasság és a lakáskölcsön között? Nem is tudom, hogy melyik köt össze minket jobban ezentúl?!  Hihetetlen, hogy hat éve a tengerparton kezdődött minden! Akkor felhőtlenül lubickoltunk a tengerben, és emlékszem, hogy a homokban hasalva zenét hallgattunk, és mindenen vihogtunk, mint a gyerekek. Hogy a szöszbe lettem barátnő után élettárs, házastárs, szülőtárs most pedig adóstárs? Hat év alatt országot váltottunk, leszerveztünk egy külföldi esküvőt, éltünk a gyermektelenséggel, majd túljutottunk a gyermekáldás okozta sokkon, két lombikkezelést álltunk ki, egy lakásvásárlást, két költözést, két szavazást, egy magyar állampolgárrá avatást, négy nyaralást. Öt országban jártunk együtt, és a hat évünk alatt a Rosetta űrszonda leszállóegysége, a Philae landolt a Csurmujov-Geraszimento üstökösön, és a A SpaceX sikeresen landtoltatott egy Falcon 9 raktétát egy drónhajón (ez utóbbi kettőt Szabi írta ide, nekem fogalmam sincs mit jelent).

Nos ebbe a házvásárlásba viszont belebetegedtünk szó szerint. Kolos kezdte náthával, és ő van a legjobban. Jelenleg Szabi és én üzemelünk zombijáratként. Jellemző, hogy egész télen nem volt semmi bajunk, de most, amikor mindenki forrónadrágban rohangál nyaralni, mi torokgyulladással itthon didergünk. Legalább nem kell sokat várni az orvosnál, mert rajtunk kívül nincsenek betegek, és kifejezetten jól jön, hogy a panelban már 27 fok van.

Szóval a héten háztulajdonosokká válunk, és két hónap múlva költözünk. Örülünk is meg minden, de még jobban fogunk ha nem lóg zsepi ki az orrunkból. Reggel hamar lezongoráztam a fejemben, hogy anyaként ha úgy érzed beteg vagy, azt kb. felejtsd is el, mert senki nem fog rólad gondoskodni, főleg ha az egész család is az. Az egyetlen ami jót tehetek magamért, hogy alszok, amikor csak esélyem van rá. Kolos éppen ma döntött úgy, hogy reggel fél ötkor kel, és hogy kiélvezi a kerületünk fő terén található nagy csúszdákat, amiken csak velem tud lecsúszni. Szóval a homloküreg- gyuszimmal együtt vagy hússzor lecsúsztunk majd felmásztunk a csúszdás dombon. Egyébként jobban lettem utána, és az izgatott nevetése már-már elhitette velem, hogy tényleg ez a legjobb gyógyír nekem is.

Magyarán élünk boldogan, betegen, mindjárt itt a nyár, Kolos másfél éves lesz. Vettem egy füzetet (amúgy minden hónapban veszek egy füzetet), mert kitaláltam, hogy naplót fogok vezetni a mindennapjairól. Nem akarom elfelejteni, hogy mikor mit csinált, mit mondott, és ebbe fogom feljegyezni minden nap külön oldalra, hogy melyek voltak a felfedezései, új szavai, vicces és/vagy megható dolgai. Még nem döntöttem el, hogy időnként képeket is nyomtassak egy-egy naphoz vagy rajzoljak inkább. Jó lesz az öreg napjaimra, mire valami vékony derekú kis cafka elveszi tőlem, majd ezt fogom lapozgatni az ősz hajszálaimat csalódottan az ujjaim köré tekergetve. 🙂 Erre mondják, hogy igazi fiús anya?

Szép hetet! Küldök napfényt és nyári őrületet, de nem küldök bacikat és hiteleket! 🙂

Leave a Reply