Bajor csemege cukor nélkül

bajorcsemege

Igazi ínycsiklandó és egészséges téli nasi tíz perc alatt. Az illatától egy karácsonyi vásár kellős közepén érzed magad! Működik a DW negyedannyi cukorhelyettesítővel is!

Hozzávalók: 

  • magvak
  • egy kanál DW negyedannyi ugyanannyi cukorhelyettesítő
  • kevés víz
  • fahéj

Elkészítés: 

A magvakat úgy variálod, ahogyan kedved tartja, csak simán dióból is nagyon finom!

Én most egy marék mandulát, egy marék mogyorót és egy marék diót használtam.

A magvakat KÜLÖN megpirítottam egy teflonos serpenyőben. Ez azért fontos, mert például a mogyoró sokkal gyorsabban megpörkölődik, mint a dió.

Kiveszem őket, és a cukorhelyettesítőt beleszórom a serpenyőbe. Pár másodpercig melegítem (ettől összeáll). Ezután jön a lényeg. Ugyanis a cukorhelyettesítő nem olvad el úgy, mint a sima cukor, nem kezd el karamellizálódni. Ezért teszünk hozzá egy kevés vizet ( kb fél decit). Nagyon gyorsan elpárolog, és már öntjük is ebbe a szószba a magokat és megszórjuk az egészet fahéjjal. Megforgatjuk kétszer az egészet, és már kész is.

Minden folyamat gyorsan történik, mert különben odaéghetek a magvaink, és akkor keserű lesz a csemegénk.

Tipp: Kicsit savanykás, erdei gyümölcsteát  vagy forralt bort kortyolgatni hozzá mennyei!

Jó ropogtatást! 🙂

Leave a Reply