Áprilisi boldogságterv – Boldogan otthon

aprilis boldogsagA március boldogságtervemtől nehezen szakadok el. Őszintén szólva tudnék írni folyamatosan egy blogot a mozgásról és az egészséges életmódról, mert nagy szerelmem lett. A havi terv elérte nálam a célját, mert már harmadik hete intenzíven és rendszeresen mozgok, és egészségesebben étkezem. Jobban is érzem magam belül, kívülről pedig egy fitnesz bajnoknak látom magam:-)  A tükör persze ennek a véleménynek még nagyban beint, mert ennyi idő nem elég, hogy formálódjak, de  belső sugárzás már kiüt, mert sokan megjegyzik, hogy jól nézek ki. Én pedig igyekszem elhinni. Egyszer olvastam valahol, hogy a dicséretet mindig örömmel  el kell fogadni. Nem mondunk olyanokat, hogy: – Jaj dehogy, meg túlzol, meg ha látnál ruha nélkül! Ha valaki megdicsér, akkor mosolygunk és megköszönjük.

Áprilisi boldogságtervnek az otthonom szebbé tételét választottam. Nem egyszerű dekorálásról szól, hanem hogy olyanná tegyem a környezetem, amiben Férj, Babzsák kutya és én boldogabbak lehetünk. Azon tárgyak vegyenek minket körül, melyek valóban mi vagyunk. Kényelmes legyen az otthonunk, ahol megnyugszunk, ahol önmagunk vagyunk, ahol védelmet lelünk. A mi lakásunk legyen a mi várunk, melynek minden kis szeglete minket tükröz.  Minden amit ebben a tervben teszek a Férj életét is megváltoztatja, sőt részt kell vegyen benne, mert szögelni, fúrni, csiszolni kell majd. Amikor elmondtam neki a tervem kicsit húzta a száját, mert véleménye szerint minden jó úgy, ahogy van. 🙂 Aztán vázoltam a terveim, mutattam pár képet arról, hogy mit is képzelek megvalósítani, és biztosítottam, hogy a lehető legkevésbé lesz költséges a projekt. Azt hiszem egy kicsit megtetszett neki az ötlet, és megígérte, hogy segítő kezet nyújt a megvalósításban.

Áprilisi HAPPY HOME terv:

  1. A terasz felújítása, kihasználási lehetőségek megtalálása, a tároló terasz üldögélős, relaxálós terasszá alakítása
  2. Tárgyak, fotók elhelyezése
  3.  Feng Shui tanulmányozása, alkalmazása
  4. Színek bátrabb használata. Minden helyiség színének kialakítása.

Négy hét, négy feladat, melyek nem igényelhetnek nagy energia és pénzbefektetést. Apró változtatások, melyek boldogabbá teszik a mindennapokat, az otthon töltött időt!  Szép kihívás nem igaz??? 🙂

Facebookon is menyaszörp itt!

 

Leave a Reply