A blogról

_DSC7174_gabinak

Köszöntelek a Menyaszörp oldalán!  Gabi vagyok, feleség, gyógypedagógus, blogger és kutyagazdi.  2014 nyarán, 32 évesen hoztam létre a blogot, és 2015. januárjától vezetem rendszeresen. Gyerekkorom óta szeretek írni…

563927_440463119308951_1319186453_n

A nagybetűs élet számomra akkor kezdődött, amikor külföldre költöztem. Cipruson éltem négy évet, mely éveket a katonaságnak, önismereti tábornak és kalandgyár keverékének tartok. Bár nem volt könnyű időszak, mégis úgy tűnik, hogy ilyen messze kellett elutazzak ahhoz, hogy rájöjjek, hogy mennyire szeretem a szakmám, és végül a szerelem szigetén leltem rá a leendő családomra, és sok-sok jó barátra.

Különös kapcsolat fűz a gyerekekhez. Úgy tartom, hogy nem csak tanultam a velük való foglalkozást, hanem van valami természetből adódó vonzalmam feléjük. Életem küldetésének tartom, hogy segítsek olyan gyerekeken, akinek arra szüksége van. Talán ezért lettem gyógypedagógus.

Van egy ötkilós szépséges kiskutyám, akit négy évvel ezelőtt találtam, újraélesztettem, és örökbe fogadtam.Cipruson leltem rá egy utcasarkon, ahová testvéreivel együtt kidobták. Az én kis négylábúm olyan könyörgő szemekkel nézett rám, amivel örök helyet foglalt el a szívemben. Fogalmam sem volt, hogy személyében az egyik legnagyobb lelki társat, leghűségesebb barátomat találom meg.

_DSC7154_gabinak

2012-ben új csapattag érkezett az életünkbe, és ezzel teljessé is tette azt. Megismerkedtem a leendő férjemmel. 2014. augusztusában mondtunk igent egymásnak a gyönyörű Hargita egyik kis kápolnájában.

IMG_5898 Szabival való elkötelezettség és kapcsolat tesz engem teljessé, a kapcsolatunkból nyert biztonság segít, hogy kibontakozhassam. Ketten nagyon sok mindent létrehoztunk már. Viccesen úgy írjuk le a kapcsolatunkat, hogy én vagyok a tervező, Ő pedig a végrehajtó. Elmondhatom, hogy személyében megtaláltam azt a férfit, aki megvalósítja az álmaimat. Így született meg a blog is. Ő készíti a profi fotókat, és Ő a Menyaszörp oldal létrehozója.

szabi

2015. februárjában kaptuk az élettől a következő nagy feladatot. Ekkor derült ki a szomorú tény, hogy nem lehet természetes úton gyermekünk. Megpróbáljuk ezt a nehézséget a javunkra fordítani, ettől erősödni, szeretni egymást feltétel nélkül, és kitartani. A rossz hír után lett a blog az első számú kapaszkodóm, terápiám, még fontosabbá vált számomra a boldogság megtalálása, megőrzése az életünkben.

Bővebben a blogról…

Az írásaimban a tudatos boldogság tervezés kapja a legnagyobb szerepet. Minden hónapban más területét igyekszem csiszolni az életemnek. Szándékom, hogy minden nap jobb és jobb emberré válhassak, hogy adhassak valamit a világnak, hogy az általam begyűjtött tapasztalatokat megoszthassam, mások javára is tegyem. Örök elégedetlenkedőként úgy tartottam, hogy tennem kell valamit, hogy szebbnek lássam az életet, és megtanuljam értékelni a jelenem, hogy hangulatingadozásaimmal ne mérgezzem a körülöttem lévőket. Ehhez a felgyorsult világ ellenére le kellett lassulnom, a sikerorientált közegben megtalálni a saját vágyaim, valamint a tárgyfókuszáltság és pénzhajhászó életmód helyett elvonulni önmagam felé. Rájöttem, hogy igen is lehet “rákészülve” is boldognak lenni, sőt a boldogságért tenni kell, boldognak lenni sokkal nagyobb munka, mint boldogtalannak. A boldogsággal kapcsolatos bejegyzéseimet a BOLDOGSÁGTERV menüpont alatt olvashatod.

Az egyszerű boldogság keresésénél mégis több ez a blog, mert három fő területet is felölel, melyek leginkább meghatároznak engem:

_DSC7200_gabinakVidéken felnőtt gyerekként a természet és a természetesség szeretete, vonzalma meghatározó része az életemnek. Megpróbálom a lehető legtöbb időt a természetben tölteni. Ezenkívül a természetet vendégül látom a mindennapjaimban is, az otthonunkban, a szépségápolásban is. Az erre vonatkozó bejegyzéseket a TERMÉSZETES menüpont alatt találod.

Pár éve az egészségesebb élet mellett tettem le a voksot. A boldogság szoros összefüggésben áll az egészséggel. Igyekszem változatosan főzni, és minél több egészséges ételt becsempészni a mindennapjainkba. Nem használok fehér lisztet és cukrot, ellenben, amit csak lehet magam készítek el. Nem tartok semmilyen diétát és nem fogyókúrázom. A célom a kiegyensúlyozott táplálkozás. Ezt a tevékenységet egyelőre ici-pici konyhámban végzem. Az álmom, hogy pár év múlva vidéken élünk, ahol saját magam is termeszthetem majd az egészségek menük hozzávalóit. Nagyon sok receptet kipróbáltam már, a sikeresebbeket megosztom a blogon, és az utóbbi időben saját receptjeim is születtek. Megtalálod őket az EGÉSZSÉG menüpont alatt.

2015-03-18 19.16.25

A mozgás nélkülözhetetlen eleme a mindennapjaimnak. Régóta futok kisebb kihagyásokkal, és friss kedvenc mozgásformám a jóga lett, télen pedig előszeretettel úszom. Kedvelek minden olyan sportot, mely összeköttetésben van a folytonos levegővétellel. Ezek a mozgásformák formálnak, kikapcsolnak, egészségesen tartanak, fejlesztik a koncentrációmat és mégis kíméletesek.  Nagyon fontosnak tartom, hogy megtaláljuk a számunka legkedvesebb mozgásformát, mert akkor nem kell magunkat győzködni, kényszeríteni rá. Nem vágyom kockás hasra, sem deltás izomzatra. A természetesen nőies vonalakat szeretem, és a fő szempont itt is a kiegyensúlyozottság és az egészség. A mozgással kapcsolatos bejegyzéseimet a MOZGÁS menüpont alatt találod.

_DSC7251_gabinak

Amennyiben sikerült végig olvasnod a hosszú bemutatkozót, remélem, hogy a későbbiekben is követsz, hozzászólsz a bejegyzésekhez, csatlakozol hozzám az utamon. Szeretettel várlak!

Gabi

Találkozhatsz a Menyaszörppel a közösségi oldalakon is. Facebook-on, és Instagramon (Menyaszorp).

 

Leave a Reply