A felnőtté válás örök érvényű alapelvei 4. – Jót tenni, jól lenni!

dogood2 A nagylelkűség erősíti a barátságokat, új barátokat vonz és nem mellesleg, BOLDOGÍT! Ha visszagondolok eddigi életemre, akkor láthatom, hogy sokkal inkább megmaradtak jó emlékként azok a pillanatok, amikor én adtam valami jót másnak, és nem azok, amikor én kaptam. Jót tenni, jó érzés. Szeretném alapelvnek venni, vagyis soha nem elfeledni, soha nem abbahagyni, hanem addig gyakorolni, amíg szokásommá válik.

“A legjobb módszer, hogy boldoggá tegyük Önmagunkat, hogy boldoggá teszünk másokat. A legjobb módszer, hogy boldoggá tegyünk másokat, ha boldoggá tesszük magunkat”

A barátsághónap utolsó hetében ezt a kihívást tűztem ki magam elé; hogy legyek nagylelkű, és tegyek jót másokkal. Dr. Wayne Dyer szerint is a jó cselekedetek visszaütnek.

Egy hét nagyvonalúság gyakorlat után azt a következtetést vontam el, hogy valóban sokkal jobban érzem magam ettől a felnőttes dologtól, és igaz az is, hogy ha nagyvonalúak vagyunk, akkor az élet is nagyvonalú velünk!!! A héten valahogy minden olyan könnyedén ment, annyi ajándék és lehetőség jött velem szembe!  A legjobb hírt meg kell osszam: Csepelen pályázat keretében elkezdődött egy sportprogram, melynek keretében heti kétszer edzővel fogok futni tíz héten át, illetve heti egy jógaórára járni, és mindezt díjmentesen. 🙂

Volt egy hátulütője is a nagylelkűség fogadalmamnak. Mindenben az aranyközép utat kell megtalálni, legyen szó akár jótettekről is ! 🙂 Én például úgy tartottam az első pár napban ezt fogadalmat, hogy mindent odaadtam, kifizettem, segítséget ajánlottam másoknak korlátlanul. Ennek az lett a következménye, hogy elkezdtek kihasználni és az ígéreteimet nem tudtam megtartani. A jólelkűség akkor kedvező mások és magam számára, ha a saját természetem határain belül sikerül maradnom velük. Jótett helyébe jól érzed magad! Nem kell nagy dolgokkal kezdeni, én pl. úgy indítottam, hogy minden nap felszedtem egy darab szemetet a lakóhelyem körül. Már ettől is jobban éreztem magam. Érdemes kipróbálni! 🙂

dogood

Menyaszörp a Facebookon is itt!

 

 

 

 

Leave a Reply